Joe Biden’s Pick for Treasury Secretary is geen fan van Bitcoin…

De keuze van de Amerikaanse president Joe Biden voor de minister van Financiën is geen Bitcoin-gelovige.

Biden kiest de voormalige voorzitter van de Federal Reserve, Janet Yellen, als zijn minister van Financiën. Yellen is een bekende Bitcoin-scepticus die de leidende cryptocrisis heeft beschreven als een zeer speculatief activum.

Tijdens het Montreal Fintech Forum in oktober 2018 zei ze dat veel van de transacties van BTC verband houden met criminele activiteiten zoals de financiering van terrorisme en het witwassen van geld. Sindsdien hebben meerdere onderzoeksrapporten, waaronder één van defensie- en luchtvaartbedrijf BAE Systems, vastgesteld dat het gebruik van cryptocurrency’s om geld wit te wassen miniem is in vergelijking met contant geld.

Yellen zei ook dat ze niet gelooft dat Bitcoin rijkdom kan opslaan of een levensvatbaar betalingssysteem kan worden.

„Het wordt niet gebruikt voor veel transacties. Het is geen stabiele bron van waarde en het is ook geen efficiënt middel om betalingen te verwerken. Het is erg traag in het verwerken van betalingen.“

Raz Suprovici, de oprichter van Bitcoin giftenplatform Biterica, stuurde Yellen $20 aan BTC in een poging om haar perspectief op het vlaggenschip van de cryptocrisis te veranderen.

Yellen werd ook deel van een legendarische crypto-meme in 2017 toen een ongeïdentificeerde man een „Koop Bitcoin“-bord omhoog hield tijdens haar getuigenis voor het House Financial Services Committee.

De man, die bekend werd als de „Bitcoin Sign Guy“, ontving 7 BTC ter waarde van $128.800 van de cryptogemeenschap nadat zijn fotobombardement stint viraal werd.

Nascent Crypto Asset onderbreekt 1.022% in Less Than a Week As Altcoin Bull Run Intensifieert

Een nieuwkomer in de decentrale financiële ruimte (DeFi) is in enkele dagen tijd geëxplodeerd met 1.022%.

Yearn Finance DOT (YFDOT) is ontworpen als een DeFi-versie van de oude cryptocurrency Polkadot (DOT). Het maakt deel uit van het YFSwap-platform dat tot doel heeft de DeFi-landbouwfuncties in de marktdynamiek van de belangrijkste cryptocurrency’s te brengen en tegelijkertijd het aanbod aanzienlijk te verminderen met 1.000x.

Het doel is om scenario’s te elimineren waarbij houders en ontwikkelaars plotseling massaal hun penningen verkopen, in de industrie bekend als tapijttrekkers, door de introductie van niet-inflatoire DeFi-middelen die gebruikers in staat stellen om opbrengsten te verbouwen.

Naast Polkadot heeft YFSwap ook andere DeFi-munten gecreëerd, waaronder Yearn Finance Bitcoin (YFBTC) en Yearn Finance Ethereum (YFETH).

Volgens de website van Yearn Finance DOT zullen de gebruikers in staat zijn om te participeren, te boeren, te ruilen, te lenen en hypothecaire YFDOT-penningen te verstrekken. YFDOT wordt ook geleverd met schaalbaarheid en interoperabiliteitskenmerken die de kerncomponenten van Polkadot zijn.

CoinGecko onthult dat YFDOT van een dieptepunt van $12,48 op 18 november naar een recordhoogte van $140 op 23 november schommelde. De verhuizing vertegenwoordigt een stijging van meer dan 1.022% in zes dagen.

Om verder te voorkomen dat het tapijt trekt, zal het bedrag van de lopers van het YFDOT-team voor 18 maanden worden vergrendeld.

Daarnaast zal het project 15% van het totale aanbod van 18.493,75 YFDOT in drie brandende evenementen elimineren in een poging om langlopende houders te stimuleren.