IMF: n kysely osoittaa ylivoimaisen tuen Bitcoinille maksujärjestelmänä
Bitcoin luotiin ensimmäisenä peer-to-peer elektronisena kassajärjestelmänä, ja sen seurauksena koko digitaalisen omaisuuden teollisuus on syntynyt siitä lähtien. Salausvaluutan pitkäikäisyydestä ja joustavuudesta huolimatta poliittisten päättäjien, sääntelyviranomaisten ja jopa sijoittajien keskuudessa käydään edelleen keskustelua siitä, pitäisikö omaisuusluokka määritellä „rahaksi“.
Kansainvälisen valuuttarahaston äskettäin tekemän tutkimuksen mukaan ylivoimainen Bitcoin Code enemmistö vastaajista sanoo „kyllä“, että Bitcoin ja muut altcoinit ovat itse asiassa rahaa ja että niitä tulisi pitää sellaisina.
Bitcoin ja kovan rahan kehitys
Bitcoinin hinta on alle 40 000 dollaria, muutama tuhat sen viimeisestä korkeimmasta. Ja vaikka tämän suuruusluokka olisi aiemmin synnyttänyt nekrologeja bitcoinista, nykyään sitä pidetään mahdollisuutena ostaa bitcoin halvalla.
Sijoittajat ja instituutiot äänestävät pääomallaan, että kryptovaluutta ylittää dollarin ja auttaa kompensoimaan tulevaa hyperinflaatiota. Bitcoin on noussut yli 500% dollariin nähden pandemian puhkeamisen jälkeen, ja vaikka lyhyen aikavälin trendi saattaa viedä henkeä, pitkän aikavälin lentorata on aina ylöspäin.
BTC on nyt maailman 16. suurin valuutta ja kasvaa. Siitä voisi jonain päivänä tulla maailmanlaajuinen varantovaluutta ja olla ensimmäinen valtiossa käytetty valuutta.
Yli 10 biljoonan dollarin arvo on käännetty verkon yli. Jostain syystä kuitenkin keskustellaan edelleen siitä, ovatko kryptovaluutat rahaa.
Toisaalta nimessä on sana valuutta – ja Satoshi Nakamoto halusi keksintönsä näyttävän rahalta. Ja suuren yleisön mukaan he näkevät myös kryptovaluutat „rahana“.
Millä hinnalla ihmiset lopulta pitävät Bitcoinia rahana? BTCUSD sivustolla TradingView.de
IMF: n tutkimus: Yli 75% uskoo, että salaus on „rahaa“
Kansainvälisen valuuttarahaston virallinen Twitter-tili on juuri julkaissut kyselyn, jossa seuraajilta kysyttiin, ovatko „digitaaliset valuutat“ todella rahaa? Lähes 100 000 äänestä noin 80% kyselyistä kannatti salausta rahana.
IMF on maailmanlaajuinen organisaatio, joka koostuu „190 maasta, jotka pyrkivät edistämään maailmanlaajuista rahayhteistyötä, varmistamaan rahoitusvakauden, helpottamaan kansainvälistä kauppaa“ ja paljon muuta.
Äskettäin Yhdysvaltain keskuspankit saivat vihreän valon käyttää digitaalisia valuuttoja rahansiirtoon. Jokaisen kuluvan päivän myötä kryptovaluutat ottavat toisen askeleen kohti „rahaa“.
Keskustelu on kuitenkin edelleen – koska vaikka itse Bitcoinia voidaan helposti käyttää „rahana“ kulutettavaksi, harvat, jotka ostavat salauksen, aikovat käyttää sitä tällä tavalla.
Mutta näin ylivertaiset rahamuodot ilmenevät alussa. Vanhan rahan muodon omistajat ovat alkaneet vaihtaa sitä paremmaksi rahaksi – ja pitävät kiinni siitä, koska uskovat sen olevan arvokkaampi.
Lopulta, jos tarpeeksi ihmisiä tekee niin, itse valuutasta tulee kiistatta rahaa. Voisiko tämä olla polku, jonka salaus on tällä hetkellä?